Enter your search terms:
Top
logo8
 

Επισκέψεις της βουλευτή Ελισσάβετ Σκούφα στο Κέντρο Υγείας Κατερίνης, ΤΟΜΥ και στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Σε συνέχεια των επισκέψεων  που πραγματοποιεί η βουλευτής Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, συναντήθηκε την Παρασκευή 12/3 με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Υγείας Πιερίας κ. Κώστα Σαρηγιαννίδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε για ακόμη μια φορά ο σημαντικός ρόλος της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η ΠΦΥ αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην πρόληψη, πρωτοβάθμια αντιμετώπιση, στην κατ’οίκον παρακολούθηση και φροντίδα ασθενών. Επιπρόσθετα στην εποχή της πανδημίας, το Κέντρο Υγείας Κατερίνης και οι δύο ΤΟΜΥ που υπάρχουν στην πόλη μας, έχουν επιφορτιστεί και με το σημαντικότατο έργο του εμβολιασμού του πληθυσμού και των διαγνωστικών τεστς covid 19. Γι αυτό και κρίνεται άκρως απαραίτητη η ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με το κατάλληλο μόνιμο ιατρικό προσωπικό, όπως καρδιολόγοι, νευρολόγοι, ουρολόγοι, πνευμονολόγοι, χειρούργοι, παιδίατροι, γυναικολόγοι, γαστρεντερολόγοι, προκειμένου τα περισσότερα περιστατικά να μπορούν να αντιμετωπίζονται σε πρωτοβάθμιο επίπεδο και να μην υπάρχει συσσώρευση περιστατικών κι αντίστοιχων αναγκών στη δευτεροβάθμια, νοσοκομειακή φροντίδα υγείας.

Ο ιατρός κ. Σαρηγιαννίδης και η κ. Σκούφα υπογράμμισαν τη σημασία της Υγείας ως αδιαπραγμάτευτου  Δημόσιου αγαθού.

Την ίδια ημέρα συναντήθηκε η βουλευτής με τον ιατρό Ηλία Παπαδόπουλο, διευθυντή της 12ης ΤΟΜΥ, η οποία στεγάζεται στο πρώην Γ.Ν Κατερίνης.

Κοινή διαπίστωση των εργαζομένων αλλά και απαίτηση των πολιτών που εκείνη την ώρα εξυπηρετούνταν από τους 2 γιατρούς, την κοινωνική λειτουργό και τους νοσηλευτές, είναι να στηριχθούν κι ενισχυθούν οι ΤΟΜΥ. “Μη διανοηθεί η Κυβέρνηση να τις κλείσει” τόνισαν εμφατικά οι πολίτες. “Εξυπηρετούμαστε από ευγενέστατους και ικανότατους γιατρούς, όλο το προσωπικό είναι άριστο, κάνουμε τις εξετάσεις μας, γράφουμε τα φάρμακά μας, εμβολιαζόμαστε, αντιμετωπίζονται εδώ ελαφρά περιστατικά… Οι ΤΟΜΥ πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν πάση θυσία”, συμπλήρωσαν.

Μόνο η 12η ΤΟΜΥ έχει εγγεγραμμένους πάνω από 4.000 πολίτες, έχει λίστα αναμονής 150 ατόμων και εξυπηρετεί πάνω από 1200 πολίτες της Κατερίνης κάθε μήνα! Στην συγκεκριμένη ΤΟΜΥ λειτουργεί και εμβολιαστικό κέντρο.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρόλες τις τεράστιες δυσκολίες λόγω των περιορισμών από τα μνημόνια, είχε εγκαινιάσει τις δύο ΤΟΜΥ στην Κατερίνη, ενώ στο σχεδιασμό υπήρχε η λειτουργία πέντε ΤΟΜΥ στην πόλη μας.

Η κ. Σκούφα συζήτησε με τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες και διαβεβαίωσε ότι και η ίδια αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα δώσουν μάχη μαζί με τους υγειονομικούς και την τοπική κοινωνία ώστε όχι μόνο να παραμείνουν ανοικτές οι ΤΟΜΥ, αλλά και να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Γ.Ν ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Την Τρίτη 16/3 η κ. Σκούφα συνοδευόμενη και από την υπεύθυνη της θεματικής υγείας της Ν.Ε Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Άννα Βίσμπα, επισκέφτηκε το Γ.Ν Κατερίνης και συναντήθηκε με το Διοικητή κ. Γεώργιο Χατζηγεωργίου.

Είχε προηγηθεί τον Δεκέμβριο η επίσκεψη και του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα στο νοσοκομείο της πόλης μας, σε μια περίοδο που η Πιερία μετρούσε δεκάδες θύματα της πανδημίας.

Δυστυχώς όπως και τότε, έτσι και τώρα, η κατάσταση του νοσοκομείου παραμένει η ίδια με  μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, μιας και η επιλογή της κυβέρνησης να μην ξεκινήσει έγκαιρα τις απαραίτητες διαδικασίες προσλήψεων και ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, άφησε τα νοσοκομεία γυμνά.

Ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Κατερίνης, στις ενέργειες που και ο ίδιος κάνει για την απαραίτητη ενίσχυσή του με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, καθώς και στην ανάγκη άμεσα να εγκριθεί ο οργανισμός λειτουργίας του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα το νοσοκομείο χρειάζεται άμεσα στελέχωση με παθολόγους, παιδιάτρους, ακτινολόγο, ιατρό μαιευτικής-γυναικολογίας, οδοντίατρο.

Η κ. Σκούφα τόνισε ότι και η ίδια αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρακολουθούν από πολύ κοντά τα τεκταινόμενα στο νοσοκομείο και θα συνεχίσουν με κάθε τρόπο να ζητούν την ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας στηρίζοντας το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την προσπάθεια που κάνει σε πολύ αντίξοες συνθήκες να κρατήσει όρθιο το σύστημα υγείας.