Enter your search terms:
Top
logo8
 

Αυτή την φορά οι Έλληνες ψηφίζουμε για τις ζωές μας! – Συνέντευξη της Μπέττυ Σκούφα στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Πιερίας «ΕΠΤΑ»

Αυτή την φορά οι Έλληνες ψηφίζουμε για τις ζωές μας! – Συνέντευξη της Μπέττυ Σκούφα στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Πιερίας «ΕΠΤΑ»

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

Ο προσωπικός στόχος, αλλά και ο στόχος της επόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποκατάσταση των αδικιών στη μεσαία τάξη, υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Πιερίας «ΕΠΤΑ» η υποψήφια βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα.

Έχοντας συμπληρώσει 4,5 χρόνια στα κυβερνητικά έδρανα (από τον Γενάρη του 2015) η κ. Σκούφα μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από τους Πιεριείς. Δεν κρύφτηκε, δεν φοβήθηκε, είπε τη γνώμη της ακόμη και «κόντρα στο ρεύμα» και επιχείρησε να αφήσει το δικό της πολιτικό αποτύπωμα στο νομό.

Λίγες μέρες πριν την κάλπη της 7ης Ιουλίου και εν μέσω προεκλογικής περιόδου, η «ΕΠΤΑ» επιχειρεί να «ανιχνεύσει» το πολιτικό αποτύπωμα της κ. Σκούφα, τις παρεμβάσεις της, αλλά και το διακύβευμα της επόμενης μέρας όχι μόνο για την Πιερία, αλλά για τη χώρα.

 

 

Ερ.: Κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας σας τι κρατάτε και πού θα κάνατε επανεκτίμηση;

Απ.: Κάνοντας  τον απολογισμό της θητείας μου θα κρατούσα πολλά όμορφα και σημαντικά πράγματα, γιατί όντως ήταν ένας διαρκής αγώνας για την Πιερία και τους πολίτες της. Δεν σταματήσαμε όλα αυτά τα 4,5 χρόνια να συζητάμε, ακούμε και τελικά να μεταφέρουμε αιτήματα των πολιτών αλλά και των τοπικών αρχών, και σε πολλά από αυτά να δίνουμε λύσεις. Αυτό που θα επανεκτιμούσα είναι ότι δεν μπόρεσα αντικειμενικά να γυρίσω όλη την Πιερία. Ο λόγος ήταν φυσικά οι πολλές ημέρες παραμονής στην Αθήνα, οι συναντήσεις  με πολίτες και φορείς όταν βρισκόμουν στην Πιερία και το πολύ πυκνό κοινοβουλευτικό έργο. Αυτό θέλω να επανορθώσω αν επανεκλεγώ!

 

Ερ.: Είστε ικανοποιημένη από το παραγωγικό έργο της κυβέρνησης; Περιμένατε η θα θέλατε περισσότερο;

Απ.: Ποτέ δεν πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι! Πάντα μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα! Μην ξεχνάμε ότι τον Ιανουάριο του 2015 παραλάβαμε μια χώρα που είχε χρεοκοπήσει. Αυτή την χώρα και αυτόν τον Λαό έπρεπε να τον επαναφέρουμε στην κανονικότητα. Και θεωρώ ότι το πράξαμε σε μέγιστο βαθμό. Η Ελλάδα δεν εμφανίστηκε στον πλανήτη το 2015. Κάποιοι που έχουν ονοματεπώνυμο και πολιτική καταγωγή, δηλαδή τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία  40 χρόνια, την οδήγησαν στην χρεοκοπία. Έπρεπε λοιπόν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει την χώρα από το τέλμα με τον Λαό όρθιο. Και το έκανε! Η Ελλάδα πλέον έχει μπει στην κανονικότητα, με διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από τις άλλες χώρες της Ε.Ε , έχοντας κερδίσει την αξιοπιστία της στους εταίρους, με λιγότερη ανεργία και φυσικά με πολίτες που πλέον δεν ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια και που όλοι μα όλοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην υγεία!  Παρόλα αυτά πάντα θα θέλαμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα! Υπάρχει και το σχέδιο και η προετοιμασία για αυτό. Με κύριο πλέον μέλημα τη βελτίωση της ζωής της μεσαίας τάξης που ήταν και αυτή που σήκωσε ένα πολύ βαρύ φορτίο. Νομίζω ότι αυτός είναι και ο προσωπικός μου στόχος στην νέα κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η αποκατάσταση των αδικιών στη μεσαία τάξη!

 

Ερ.: Τι έχετε κάνει για την Πιερία; Τι θα θέλατε και δεν μπορέσατε;

Απ.: Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της Χώρας και εξελέγην βουλευτής, προσπάθησα να ασχοληθώ αποκλειστικά με θέματα που δυστυχώς δεν ασχολήθηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ένα παράδειγμα, τρανταχτό, ήταν οι εγγυητικές επιστολές των αγροτών μας για τους  αλλοδαπούς εργάτες γης. Σερνόταν χρόνια και λύθηκε, γιατί τελικά ήταν απλό, εν μια νυκτί!

Από εκεί και μετά σε αγαστή συνεργασία με δήμους και φορείς, μεθοδικά λύσαμε θέματα και παράξαμε έργο που θα αφήσει αποτύπωμα στην Πιερία!

 

Μερικές λοιπόν από τις παρεμβάσεις μας :

Σε συνεργασία με τις αρμόδιες αιρετές τοπικές αρχές:

-Έγκριση χρηματοδότησης της μελέτης κατασκευής αρδευτικού έργου Βεργίνας – Κολινδρού (2.500.000 ευρώ)

-Έγκριση χρηματοδότησης της μελέτης βελτίωσης κι εξοικονόμησης νερού για άρδευση στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού (9.000.000 ευρώ)

-Έγκριση και χρηματοδότηση μέσω του «ΦιλόΔημος ΙΙ» της μελέτης διαμόρφωσης αθλητικού κέντρου Νέας Εφέσου με κατασκευή και δεύτερου γηπέδου (985.000 ευρώ)

-Έγκριση μελετών επισκευής και κατασκευής Γυμναστηρίου και Γηπέδων στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού (650.000 ευρώ)

Σε συνεργασία με αγροτικούς συλλόγους, συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών:

-πρόγραμμα κι ενίσχυση de minimis για τους ροδακινοπαραγωγούς και καπνοπαραγωγούς του νομού

-πρόγραμμα καταπολέμησης της σφήκας του καστάνου

-ένταξη πολύ περισσότερων αγροτικών περιοχών του νομού στις λεγόμενες «μειονεκτικές»

-Επίλυση του θέματος των εγγυητικών επιστολών για τους εργάτες γης

-Έγκριση και δημοσίευση ΠΟΑΥ για το Θερμαϊκό

Σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων:

-Έγκριση κατασκευής Νέου Μουσικού Σχολείου (δημοσίευση σε ΦΕΚ)

-Ένταξη σχολικών βιβλιοθηκών του Νομού στο Δίκτυο του Υπουργείου Παιδείας και χρηματοδότησή τους (Δημοτικό Σχολείο Βροντούς κ.αλ.)

Σε συνεργασία με τη διοίκηση και το διδακτικό προσωπικό του ΑΤΕΙ:

-Ίδρυση Ερευνητικού Κέντρου βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας στην Κατερίνη

Σε συνεργασία με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης:

-Έγκριση αγοράς ψηφιακού μαστογράφου (275.000 ευρώ)

 

Προφανώς και θέλαμε να κάνουμε ή να ολοκληρώσουμε και άλλα! Παράδειγμα χαρακτηριστικό είναι να δοθούν και  να αξιοποιηθούν από τους πολίτες οι παλιά γραμμή του Πλαταμώνα! Στην επόμενη μας τετραετία.

 

Ερ.: Ήσασταν από τους βουλευτές που δεχθήκατε σκληρή κριτική και όχι μόνο κριτική την ταραγμένη περίοδο της συμφωνίας των Πρεσπών. Ένα σχόλιο για τότε και για σήμερα…

Απ.: Η συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια δύσκολη αλλά αναγκαία συμφωνία  που αναβάθμισε το γεωστρατηγικό και ενεργειακό ρόλο της  Ελλάδας και στα Βαλκάνια  και στην Ευρώπη. Προφανώς, οι δύσκολες αποφάσεις προκαλούν και αντιδράσεις, ειδικά όταν δεν έχεις το χρόνο να ενημερώσεις επαρκώς τον πολίτη.

Ειδικά σήμερα με την ένταση που υπάρχει με την Τουρκία γίνεται ακόμη περισσότερο κατανοητό, πόσο σημαντικό και βασικό είναι να υπάρχει στα βόρεια σύνορά μας μια φίλη χώρα και όχι μια σύμμαχος της Τουρκίας.  Με την συμφωνία των Πρεσπών αυτό πετύχαμε. Η Ελληνική πολεμική αεροπορία να προστατεύει τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, ο στρατός τους και τα στελέχη τους να εκπαιδεύονται στην Ελλάδα και το βασικότερο να ακυρωθεί η συμφωνία με την Τουρκία για βάση αρμάτων στη Βόρεια Μακεδονία.

Όλα τα υπόλοιπα που αφορούν την ιστορία της αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας, τα σύμβολα, τα σχολικά τους βιβλία που ήταν γεμάτα αλυτρωτισμό αλλάζουν. Η νέα γενιά πολιτών στην Βόρεια Μακεδονία δεν θα μαθαίνει πλέον ότι είναι απόγονοι του Μέγα Αλέξανδρου! Έχουν την δική τους ιστορία, δεν χρειάζεται να  «δανείζονται» και την δική μας… Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι το όνομα Μακεδονία χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό το χρησιμοποιεί πλέον μόνο η χώρα μας.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε από εδώ και μετά είναι να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε την σωστή εφαρμογή της. Και θα το κάνουμε!

Θα ήθελα ακόμη να κάνω ξεκάθαρο ότι δεν θεώρησα, ούτε θεωρώ ακροδεξιούς όλους όσους συμμετείχαν στα πρώτα συλλαλητήρια. Άλλωστε το έκαναν και αρκετοί φίλοι μου. Η διαφορετική  άποψη είναι απόλυτα σεβαστή όταν εκφράζεται μέσα στο πλαίσιο της Δημοκρατίας. Αυτό όμως είναι εντελώς διαφορετικό από την προσπάθεια λίγων ακραίων να καταστρέψουν περιουσίες και να βλάψουν ζωές και οικογένειες ανθρώπων. Θεωρώ τέλος ότι ο χρόνος και οι εξελίξεις άρχισαν να δικαιώνουν την επιλογή μας και θεωρώ ότι και οι πολίτες στην συντριπτική τους πλέον πλειοψηφία το έχουν κατανοήσει.

 

Ερ.: Ζητάτε την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Πιερικού λαού στις προσεχείς εκλογές. Γιατί να σας τιμήσουν με την ψήφο τους;

Απ.: Θα ήθελα να τιμήσει ο λαός με την ψήφο τους πρώτα τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α! Υπάρχει πολύ πλούσιο έργο και σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα. Η χώρα πατάει στα πόδια της, είναι αξιόπιστη και δεν πρέπει να επιστρέψει πίσω! Αυτές τις ημέρες θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το σχέδιό μας για την επόμενη ημέρα και φυσικά και για την Πιερία. Ζητώ να τιμήσει και εμένα με την ψήφο του γιατί θεωρώ ότι προσπάθησα αυτά τα 4,5 χρόνια και σε δύσκολες συνθήκες να τιμήσω την επιλογή των πολιτών το 2015, να σταθώ δίπλα στον πολίτη και συλλογικά και ατομικά να βοηθήσω και εγώ ώστε πολλά από τα προβλήματα και τα θέματα να επιλυθούν. Δυστυχώς αρκετά από αυτά που διεκδικήσαμε, δεν τα κερδίσαμε. Δώσαμε όμως την μάχη μας, χωρίς να ζητήσουμε ποτέ κομματική ταυτότητα και είπαμε πάντα την αλήθεια χωρίς να χτυπάμε πλάτες ή να δίνουμε ψεύτικες ελπίδες. Για όλα αυτά λοιπόν  ζητάμε από τους Πιεριείς να μας τιμήσουν με την ψήφο τους και να μας εμπιστευθούν και πάλι!

Αυτή την φορά ψηφίζουμε για τις ζωές μας! Δεν επιστρέφουμε πίσω!

Αναλυτικά το 730 τεύχος της εφημερίδας Επτά

ΕΠΤΑ