Enter your search terms:
Top
logo8
 

Ερώτηση 35 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία Τουριστικών Περιπτέρων στις μεγάλες πόλεις

29 Μαρτίου 2017

Την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Δημιουργίας ενημερωτικού – διαφημιστικού τύπου Τουριστικών Περιπτέρων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών στις μεγάλες πόλεις, ζητούν με ερώτησή τους 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα αναφέρεται στην ανάγκη να υπάρξει ένα Εθνικό Σχέδιο δημιουργίας δομής, με δύο στόχους: αφενός την άμεση και έγκυρη εξυπηρέτηση, πληροφόρηση, και προσανατολισμό των επισκεπτών και τουριστών στις πρωτεύουσες των Νομών της χώρας μας και αφετέρου την έμμεση διαφήμιση του συνολικού τουριστικού προϊόντος ανά Νομό.

Ανυπαρξία τέτοιων δομών

Στην ερώτηση τονίζεται ότι στην Ελλάδα, όπου ο τουρισμός αποτελεί βαρύ όχημα για την τόνωση της οικονομίας αφού υποδεχόμαστε εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, δεν υπάρχουν τέτοιες δομές. Ούτε στα πιο κεντρικά σημεία της χώρας μας όπως στην πλατεία Συντάγματος ή στην πλατεία Αριστοτέλους, που παρουσιάζουν και την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα μπορεί κάποιος να βρει ένα περίπτερο ή ένα γραφείο για να ικανοποιήσει τις προαναφερθείσες ανάγκες του. Εξαίρεση αποτελούν μόνο κάποιες μεμονωμένες προσπάθειες – πρωτοβουλίες Δήμων σε συνεργασία με Τουριστικές Επιχειρήσεις ή παραγωγικές ομάδες πολιτών οι οποίες τις περισσότερες φορές στηρίζονται στον εθελοντισμό.

Το παράδοξο είναι ότι στερούμεθα τέτοιων δομών στην χώρα μας ενώ γνωρίζουμε ότι η Εθνική οικονομία και απασχόληση στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό, εδώ και πολλά χρόνια, στην διάθεση του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος της και πως οι δραστηριότητες και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τομέα αυτόν είναι μία από τις βασικότερες πηγές πλούτου της. Η ποικιλία των μορφών τουρισμού που διαθέτει η χώρα μας και οι δυνατότητες για την περεταίρω ανάπτυξή τους, είναι τεράστιες.

Οι προθέσεις του υπουργείου

Οι βουλευτές ζητούν από το υπουργείο ενημέρωση ως προς τις προθέσεις για το τι σκέπτεται να πράξει προς αυτή την κατεύθυνση, εάν έχει εκπονηθεί κάποια μελέτη – έρευνα έως τώρα σχετικά με το θέμα από το Υπουργείο, εάν συναινεί, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και τουριστών, στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενημερωτικού – διαφημιστικού τύπου Τουριστικών Περιπτέρων εξοπλισμένων τεχνολογικά, και στελεχωμένων με ανθρώπινο δυναμικό, στις πρωτεύουσες των Νομών.

Να ξεκινήσει τώρα σε πιλοτική βάση

Επιπλέον ο Υπουργός ερωτάται εάν κρίνει αναγκαία την εκπόνηση σε πιλοτική βάση ενός τέτοιου εγχειρήματος από την φετινή θερινή σεζόν, με χρηματοδότηση από το κονδύλι που έχει εξασφαλίσει το Υπουργείο για την διαφήμιση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος στις βασικότερες πύλες εισόδων των τουριστών όπως, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη .

Ακόμη προτείνεται να υπάρξει από πλευράς του υπουργείου, πάντα σε συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες, καλλιέργεια -αξιοποίηση συνεργασιών δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, ίσως και με έμμεση διαφήμισή τους ή χορηγίες τους, για την εξεύρεση επιπλέον πόρων γι’ αυτό το σκοπό. Ακόμα ζητείται ενημέρωση για το αν υπάρχει πρόθεση να διερευνηθεί μια ευρύτερη συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού, εκτός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και με το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε με τη συνδρομή όλων, να καταστεί δυνατή άμεσα η υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Οι ερωτώντες βουλευτές

Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)

Αυλωνίτου Ελένη

Βαρδάκης Σωκράτης

Βέττας Δημήτριος

Βράντζα Παναγιώτα

Γεννιά Γεωργία

Γιαννακίδης Ευστάθιος

Γκαρά Αναστασία (Νατάσα)

Γκιόλας Ιωάννης

Δέδες Ιωάννης

Δημητριάδης Δημήτριος

Εμμανουηλίδης Δημήτριος

Ιγγλέζη Αικατερίνη

Καρακώστα Ευαγγελία (Εύη)

Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω)

Καστόρης Αστέριος

Μανιός Νικόλαος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μηταφίδης Τριαντάφυλλος

Μουμουλίδης Θεμιστοκλής

Μπαλαούρας Γεράσιμος

Μπαλωμενάκης Αντώνης

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Ντζιμάνης Γεώργιος

Παπαδόπουλος Νικόλαος

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Παπαφιλίππου Γεώργιος

Παρασκευόπουλος Νικόλαος

Παυλίδης Κωνσταντίνος

Ρίζος Δημήτριος

Σεβαστάκης Δημήτριος

Σιμορέλης Χρήστος

Στογιαννίδης Γρηγόριος

Τζαμακλής Χαρίλαος

Τσόγκας Γεώργιος