06 Απριλίου 2017
Πιστεύω πως οι πολιτικές αλλάζουν από τους ανθρώπους που είναι σε θέσεις κυβερνητικές και έχουν την ευθύνη των πολιτικών επιλογών και των συνεπειών τους. Και εμείς το αποδεικνύουμε κάθε μέρα, γιατί πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος.
Σήμερα, είναι η μέρα που ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το δυσκολότερο και πιο αιματοβαμμένο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Θεσσαλονίκης-Αθήνας του ΠΑΘΕ, το πέρασμα των Τεμπών. Με το τμήμα αυτό ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Αθήνας-Θεσσαλονίκης, μήκους περίπου 550 χλμ, ένα έργο που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και παρέμεινε ανολοκλήρωτο επί δεκαετίες. Ένα έργο, που τον Ιανουάριο του 2015 κανείς δεν πίστευε ότι θα ολοκληρωνόταν, αφού πέρα από τις συμβάσεις των υψηλών διοδίων, των υψηλών αποζημιώσεων και τις μηδενικές κοινωνικές προβλέψεις, ήταν και αυτό φορτωμένο με εμπλοκές, προβλήματα, αβέβαια χρονοδιαγράμματα και με απειλή ματαίωσης.
Πλέον, το ταξίδι Αθήνας-Θεσσαλονίκης γίνεται γρηγορότερο και πιο ασφαλές, φέρνοντας τις δύο πόλεις, αλλά και την Ευρώπη, πιο κοντά μεταξύ τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τις ενδιάμεσες πόλεις σταθμούς. Πιστεύω ότι είναι υψίστης σημασίας και το γεγονός ότι υπάρχει πλέον συμφωνία για ελεύθερη διέλευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και θα μπει σε λειτουργία σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων για να μπει τέλος στην άδικη και υπερβολική χρέωση. Επίσης θα γίνουν εργασίες αναβάθμισης στον παλιό δρόμο Ευαγγελισμού- Σκοτίνας για να τον χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της περιοχής χωρίς να πληρώνουν διόδια.
Στην ίδια κατεύθυνση, την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί στην κυκλοφορία η Ολυμπία οδός και θα ακολουθήσει η παράδοση της Ιονίας οδού και της Ε65.