Enter your search terms:
Top
logo8
 

Συνέντευξη της Μπέττυς Σκούφα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης για το προσφυγικό

03 Νοεμβρίου 2016

Στη μεταφορά των προσφύγων από την Πέτρα, την κατάσταση που επικρατεί στο εργασιακό περιβάλλον και τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση για την εξομάλυνσή της, αλλά και στη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ 
Μιλώντας για το προσφυγικό η κα Σκούφα ανέφερε ότι είχε τη διαβεβαίωση όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές και φορείς της Πιερίας, από το υπουργείο μετανάστευσης ότι οι πρώτοι 500 με 600 πρόσφυγες από την Πέτρα θα αναχωρήσουν για το Κιλκίς στα μέσα Νοεμβρίου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή κάποιων υποδομών εκεί.

«Ήταν αρχική θέση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας και την παλέψαμε όσο μπορούσαμε, άσχετα αν για διαχειριστικούς λόγους δεν εισακούστηκε, ότι οι συνθήκες στην Πέτρα είναι πάρα πολύ δύσκολες» είπε χαρακτηριστικά η βουλεύτρια Πιερίας και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να πιέζουν το υπουργείο για να εκτελεστεί αυτή η πρώτη φάση του σχεδίου. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κατάσταση που υπάρχει είναι προσωρινού χαρακτήρα και σε αυτό συνηγορεί το γεγονός πως για τα προσφυγόπουλα της Πέτρας δεν έχει ξεκινήσει από την πολιτεία κάποιο επίσημο πρόγραμμα εκπαίδευσης. 
Όπως υπογράμμισε η κα Σκούφα από την ενημέρωση που έχει, υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων με υποδομές στην Πέτρα στο χώρο που είναι οι σκηνές και όχι στα κτίρια, χωρητικότητας 600 ατόμων κατά πάσα πιθανότητα για τα ασυνόδευτα παιδιά.

ΌΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΜΠΛΕΟΥΝ 
Αναφερόμενη στην σημερινή κατάσταση και στους χειρισμούς της κυβέρνησης αλλά και στο άνοιγμα του κόμματος όπως αυτό αποφασίστηκε στο συνέδριο του κόμματος, η βουλεύτρια Πιερίας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι βασική αρχή είναι να υπάρχει μια κυβέρνηση στη χώρα με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και με σύμπλευση όσων δυνάμεων πιστεύουν στο σχέδιο της συγκεκριμένης κυβέρνησης για: αξιοποίηση κι όχι άρδην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, χτύπημα της διαπλοκής και διαφθοράς, αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και στήριξη των μεσαίων και κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων. 

«Μια βασική αξία είναι ότι ο κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να έχει σταθερή εργασία με αξιοπρεπή μισθό, να επανέλθει η συλλογική σύμβαση εργασίας που κατήργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να μην επικρατεί μπάχαλο, ζούγκλα στην αγορά εργασίας» επεσήμανε η κα Σκούφα.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ ΟΧΙ ΝΑ ΧΩΡΙΖΕΙ 
Σχολιάζοντας την πρόσφατη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου η βουλεύτρια είπε ότι η εκκλησία είναι μια ειρηνευτική δύναμη που προσπαθεί να αγκαλιάσει τον κόσμο, να καταλαγιάσει τις όποιες έντονες πολιτικές διαφωνίες και θα πρέπει να αποτελεί μια διαμεσολαβητική δύναμη, που θα κηρύσσει χωρίς εμπάθειες την αγάπη στον συνάνθρωπο, όποιος και αν είναι αυτός και να μην πέφτει σε επαναστατικές κορώνες οι οποίες δεν καλλιεργούν ένα κλίμα σύμπνοιας, σύμπλευσης και ειρήνης.

ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE 
Τέλος σε ό,τι αφορά τη δημοσκόπηση της public issue που έδινε προβάδισμα 24 μονάδων στη ΝΔ τη χαρακτήρισε τουλάχιστον πάρα πολύ αστεία. «Αυτό σημαίνει ότι οι μισοί Έλληνες και Ελληνίδες αύριο θα ψηφίσουν Μητσοτάκη και τις επιλογές του που είναι μείωση των συντάξεων, απολύσεις.
«Άλλες εταιρείες αντιδράσανε διότι το αποτέλεσμα μαζί με την αδιευκρίνιστη ψήφο φτάνουν στο 120% με 130% αν προσθέσουμε τα ποσοστά. Καταντά τραγελαφικό. Η public αντιδρά σαν ένα πεισμωμένο παιδί που δεν του έχεις κάνει το χατίρι και κοιτά να σου πετάξει λάσπη και να σε κοροϊδεύσει, αλλά δεν πείθει καθέναν Έλληνα πολίτη».