Enter your search terms:
Top
logo8
 

Ζούμε και εμείς τα προβλήματα των πολιτών, είμαστε κομμάτι της κοινωνίας

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2016

 

«Προερχόμαστε από τα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, σπάζοντας την παράδοση που ήθελε τους βουλευτές να προέρχονται από τα μεγάλα πολιτικά τζάκια, να πληρώνουν αδρά τις προεκλογικές τους εκστρατείες και να κατάγονται από συγκεκριμένες πολιτικές οικογένειες. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα, νομοσχέδια σαν και αυτό που συζητάμε να συνεχίζουμε, να τα κρίνουμε και να τ’ αντιμετωπίζουμε μέσα απ’ τα μάτια της μαστιζόμενης κοινωνίας» τόνισε χαρακτηριστικά η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ Ελισάβετ ( Μπέττυ) Σκούφα, στην τοποθέτηση της στην κοινή συνεδρίαση, των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και η Μορφωτικών Υποθέσεων, με θέμα την συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις»

Ξεκινώντας την τοποθέτηση της η κα Σκούφα εξέφρασε την απορία της για το γεγονός ότι διακεκριμένοι νομικοί έξω στην κοινωνία ουσιαστικά δεν διαβάζουν ή παρερμηνεύουν τα άρθρα του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Εκτός αν αυτό γίνεται, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, για δημιουργία λάθος εντυπώσεων, για καλλιέργεια ξενοφοβικών δράσεων έξω στην κοινωνία και γενικώς αν έχουν στόχο την κοινωνική «αναμπουμπούλα». Όπως εξήγησε, όσον αφορά στην κάλυψη στα νοσοκομεία και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανθρώπων που δεν έχουν άδεια παραμονής, από όσο διάβασα μέσα στο άρθρο του νόμου, αυτό συμβαίνει μόνο είτε για ανθρώπους που έχουν ασκήσει ένδικα μέσα κατά απορριπτικής απόφασης για την άδεια παραμονής τους ή για ανθρώπους που εκκρεμεί η απόφαση για το αν θα πάρουν άσυλο, άδεια παραμονής κ.λπ..

 

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περαιτέρω αυτό που θέλω να τονίσω και κάτι που δεν ακούστηκε εδώ και ένα χρόνο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι ότι το Γενάρη του 2015 συντελέστηκε μια βαθιά πολιτική μεταβολή, η οποία αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι οι βουλευτές της συγκυβέρνησης προερχόμαστε από τα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Άρα, είχαμε εισροή στη Βουλή ανθρώπων που εκφράζουν και που έχουν τις ρίζες τους στις μεσαίες και κατώτερες κοινωνικά τάξεις, σπάζοντας την παράδοση που ήθελε τους βουλευτές να προέρχονται από τα μεγάλα πολιτικά τζάκια, να πληρώνουν αδρά τις προεκλογικές τους εκστρατείες και να κατάγονται από συγκεκριμένες πολιτικές οικογένειες.

 

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ, Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα, νομοσχέδια σαν και αυτό που συζητάμε να συνεχίζουμε, να τα κρίνουμε και να τ’ αντιμετωπίζουμε μέσα απ’ τα μάτια της μαστιζόμενης κοινωνίας. Διότι, κύριοι και κυρίες συνάδελφοι, υπήρξε ζήτημα με γονείς, που έστειλαν π.χ. τα παιδιά τους σε δημοτικούς και δημόσιους παιδικούς σταθμούς και που δεν θέλαμε, να τα εμπιστευτούμε σε παιδαγωγούς, οι οποίοι θα έπασχαν από το σύνδρομο του «burn-out», γι’ αυτό και η συγκεκριμένη διάταξη, επαναφέρει το ωράριο εργασίας των βρεφονηπιαγωγών και είναι στην απολύτως σωστή κατεύθυνση. Σαν γονέας και μητέρα θέλω να μεταφέρω το αίτημα πολλών δεκάδων συμπολιτών μας, αυτή η διαδικασία αποσυμφόρησης τόσο της παιδαγωγικής όσο και της εγκυκλοπαιδικής όσο και της ψυχολογικής, τόσο των εργαζομένων στην εκπαίδευση όσο και των παιδιών μας να μεταφερθεί και στις επόμενες σχολικές βαθμίδες, να μεταφερθεί στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο και Λύκειο, ούτως ώστε επιτέλους σ’ αυτή τη χώρα, να έχουμε ένα σχολείο, που τα παιδιά μας, να μην πηγαίνουν, για να ξεζουμιστούν σ’ ένα ανταγωνιστικό σύστημα, αλλά να πηγαίνουν, γιατί θέλουν, να πηγαίνουν και να περνούν όμορφα.

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ

Περαιτέρω, υπήρξαμε μέλη των χαμηλότερων – και συνεχίζουμε και είμαστε – κοινωνικών στρωμάτων, που δεν είχαν, να πληρώσουν ούτε τα 20 € μηνιαίως για τα δημοτικά τέλη ή για την ύδρευση και την αποχέτευση. Επομένως, το συγκεκριμένο άρθρο που μιλά για μείωση ή απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και για τα κοινωνικά τιμολόγια της ΔΕΥΑ, το θεωρούμε απολύτως σημαντικό στη σωστή κατεύθυνση ανακούφισης της κοινωνίας, εφόσον δε αυτό αφορά στους τρίτεκνους, στους μακροχρόνια ανέργους και στους δικαιούχους του προγράμματος των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

 

Η ΥΓΕΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Το γεγονός ότι δίνεται, όπως είπε άκρως ελεύθερη δυνατότητα μεταγωγής στο νοσοκομείο, περίθαλψης στο νοσοκομείο και τη δυνατότητα, να μπορούν, ν’ αγοράσουν τα φάρμακά τους όλοι οι ανασφάλιστοι, όχι μόνο είναι επιβεβλημένο, αλλά κι έρχεται, ν’ αποκαταστήσει την πλήρη ανικανότητα του ελληνικού κράτους. Αν όλα αυτά είχαν εξασφαλισθεί από τις προηγούμενες συγκυβερνήσεις, τότε δεν θα ανθούσαν ανά τη χώρα κοινωνικά ιατρεία, δεν θα ήταν αναγκασμένη η χώρα, να ζητά από Γερμανούς αλληλέγγυους πολίτες φάρμακα για τα κοινωνικά φαρμακεία της.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται, να καταδείξει το ρόλο του κράτους, όπως, τουλάχιστον, τον αντιλαμβανόμαστε εμείς οι Αριστεροί και δημοκρατικοί πολίτες, δηλαδή, έναν συμπαραστάτη και αρωγό των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

 

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ-ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΧΡΟΝΙΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ

Τέλος, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει και μια διάταξη, η οποία έρχεται, ν’ αποκαταστήσει όχι μόνο μια αδικία, αλλά και την παντελή έλλειψη ικανότητας των προηγούμενων Κυβερνήσεων, που τώρα έρχονται και μιλάνε υπερασπιζόμενοι τους αγρότες, διότι στο συγκεκριμένο άρθρο ερχόμαστε, να προλάβουμε την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών, που έχουν πληρώσει 500 αγροτικές οικογένειες της Πιερίας και όπου αλλού. Μιλάμε για το ότι, εάν δεν ψηφιστεί αυτή η διάταξη, 500 αγροτικές οικογένειες θα χάσουν τουλάχιστον 350.000 € κι αυτό διότι 5 χρόνια με τους τοπικούς βουλευτές του Νομού Πιερίας και τις συγκυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν μπόρεσε, να βρεθεί μια λύση στο δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας.

Μπέττυ Σκούφα